Operasi Gotong Royong Perdana PTAR 2014

18 Disember 2014
Pada 18 dan 19 Disember 2014 lalu telah diadakan operasi gotong royong perdana di Perpustakaan Tun Abdul Razak (PTAR) Universiti Teknologi Mara. Gerakan gotong royong ini dimulakan dengan ketibaan  Naib Canselor Universiti Teknologi Mara Shah Alam (VICE CHANCELLOR OF UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA) iaitu Tan Sri Dato’ Sri Prof.Ir.Dr.Sahol Hamid Abu Bakar. Dalam kunjungannya sewaktu program gotong-royong perdana ini berlangsung, Tan Sri Dato’ Sri Prof.Ir.Dr.Sahol Hamid Abu Bakar sempat mengadakan lawatan di dalam Perpustakaan Tun Abdul Razak  dan beramah mesra bersama warga PTAR.

Program gotong-royong yang bertujuan untuk membudayakan amalan kerjasama dalam kalangan warga kerja PTAR ini disambut baik dengan penglibatan kesemua jabatan dalam Perpustakaan Tun Abdul Razak dan Perpustakaan fakulti, Amalan gotong-royong ini bukanlah sekadar amalan sampingan, sebaliknya ia merupakan agenda dan rutin budaya kerja berkualiti melalui komitmen produktiviti yang berterusan oleh warga kerja PTAR.


Pada hari pertama program gotong royong ini berlangsung, warga PTAR giat mengasigkan barang-barang yang tidak diperlukan di tempat kerja dan mengkelaskan barang tersebut dalam kategori yang sepatutnya. Selain dari aktiviti mengecat semula pejabat, lantai dibersihkan dengan rapi supaya tiada habuk.

19 Disember 2014
Seawal pagi dapat dilihat rata-rata warga PTAR sibuk dengan komitmen menyambung tugas masing-masing yang tergendala. Ternyata, aktiviti gotong-royong ini dapat memupuk nilai-nilai murni dalam kalangan warga PTAR untuk memelihara taraf kebersihan pejabat.  Terbukti aktiviti gotong-royong ini juga boleh merapatkan hubugan warga kerja sesama sendiri.
Semoga dengan perubahan persekitaran Perpustakaan Tun Abdul Razak pada penghujung tahun 2014 ini dapat memberi semangat kerja yang jitu kepada warga PTAR untuk tahun yang akan datang!

via Blogger http://ift.tt/1AOfqYW http://ift.tt/1AOfoAs

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s