Program Xplorasi PTAR 2013

PTAR melabuhkan tirai aktiviti bersama pengguna perpustakaan melalui porgram tahunannya yang dikenali sebagai Program Xplorasi PTAR. Program tersebut dianjurkan pada 17-18 Disember 2013 bertempat di perkarangan ruang legar PTAR Utama. Terdapat lebih kurang 15 aktiviti yang dianjurkan termasuk penyertaan oleh booth jabatan/bahagian, Perpustakaan Negara Malaysia, Majlis Perwakilan Pelajar (MPP), vendor-vendor pangkalan data, Utusan Publication dan Karangkraf. Perasmian program dilakukan oleh Ketua Pustakawan PTAR, En.Noor Hidayat Adnan diiringi Pengerusi Program Xplorasi PTAR, Pn. Roslina Mohamad Ali. 
Antara aktiviti yang mendapat perhatian ialah sesi santai bersama novelis Alaf 21, Anis Ayuni, Xplorace dan games oleh booth jabatan/bahagian. Selain itu, Xplorasi PTAR turut menghargai para pengguna perpustakaan melalui Pertandingan Nadi Ilmu, Peminjam Buku Terbanyak serta Literati Award oleh Emerald. Aktiviti selingan sepanjang program 2 hari ini dimeriahkan dengan persembahan muzik oleh pelajar dan Deko Cup Cake oleh Naz by Yellow Kitchen Studio. 

Secara keseluruhannya, program ini memainkan peranan penting dalam memupuk kesedaran kepada warga UiTM khususnya para pelajar betapa pentingnya perpustakaan dalam usaha menyalurkan maklumat dan sekaligus menyokong pengajaran dan pembelajaran di universiti. Perpustakaan sentiasa berusaha memberi yang terbaik kepada pelanggan khususnya para pelajar bagi mencapai kecemerlangan akademik Diharap pengunjung akan mendapat pelbagai informasi dan pengetahuan melalui program  Xplorasi PTAR ini. Usaha murni ini diharap dapat memberi impak yang positif kepada jabatan dan pelanggan.Setiap kali penganjuran program ini dijalankan, maklum balas yang diterima daripada para pengunjung amat positif dan ia banyak membantu dalam mempertingkatkan perkhidmatan di PTAR. Secara keseluruhannya, pelanggan berharap agar program seumpama ini diteruskan.

Akses ke album penuh Program Xplorasi PTAR 2013  di sini

via Blogger http://perpustakaanuitm.blogspot.com/2013/12/program-xplorasi-ptar-2013.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s